Hevosavusteisia palveluja kätilön sydämellä

Meskankulman hoiva ja hevoset tarjoaa hevosavusteista yksilö- ja pienryhmätoimintaa islanninhevosten avustuksella erityisesti lapsille, nuorille ja erityisryhmille.

Tervetulleita ovat myös aikuiset, perheet ja vanhukset - kysy lisää, niin räätälöidään teille sopiva paketti! Aiempaa hevoskokemusta ei tarvita.

Hevosavusteinen toiminta

Hevosavusteisessa toiminnassa toimitaan talliympäristössä osana talliyhteisöä. Toimintaa voidaan hyödyntää eri asiakasryhmien virkistys- ja kuntoutustoiminnassa, sekä toteuttaa myös erityisryhmille.  Aiempaa hevoskokemusta ei tarvita. Toiminta on tavoitteellista ja suunnitelmallista!

Hevosavusteinen toiminnalla voidaan vaikuttaa positiivisesti asiakkaiden vuorovaikutustaitoihin ja kommunikaatioon. Mielekäs toiminta parantaa elämänlaatua ja lisää toimintakykyä, onnistumiset ja osallisuus puolestaan voimaannuttavat. Talliyhteisössä tapahtuvan ryhmätoiminnan avulla voidaan vahvistaa myös asiakkaiden sosiaalista toimintakykyä ja yhteiskunnallista osallisuutta.
Hevosavusteiseen toimintaan jokainen on tervetullut omana itsenään - hevonen ei syrji vaan ottaa ihmisen avoimesti vastaan.

Hevosavusteinen toiminta sopii lähes kenelle tahansa hevosista kiinnostuneelle, mutta vaikea hevospelko, eläin- tai heinäallergia voi olla este osallistumiselle.
Hevosavusteisen toiminnan käynti sisältää talliympäristössä tehtäviä harjoitteita ja työskentelyä hevosten kanssa. Asiakkaalle yhdessä asetetut tavoitteet ohjaavat toimintaa.

Tarvittaessa asiakkaalla voi olla oma saattaja mukana toiminnassa. 
Pienryhmäohjaus (2-5 henkilöä)

1-3h, hinta 35€ /hlö/h (sis. alv.).

Yksilöohjaus

1h, hinta 60€/käynti (sis. alv.).

2h, hinta 90€/käynti (sis. alv.).

Heppaleirit

Järjestämme ympäri vuoden (koulujen loma-aikoihin painottuen) heppaleiripäiviä, joissa toimimme monipuolisesti hevosten kanssa ja teemme erilaisia talliympäristössä toteutuvia aktiviteetteja. Tietenkin myös hoidamme hevosia ja opimme niistä uutta. Aiempaa hevoskokemusta ei tarvita, kiinnostus hevosiin riittää!

Tulossa olevista leireistä ilmoitetaan nettisivujen ajankohtaista -osiossa ja Meskankulman Facebook-sivuilla!
Leiripäiviä järjestetään eri-ikäisille lapsille, erityisille ja perheille. 

Alle kouluikäiset ovat tervetulleita toimintaan oman aikuisen kanssa. Perheen pienimmille (2-3v.) suosittelemme heppatuokioita.

Leiripäivät sisältävät välipalan, osallistuja tuo itse oman lounaan. Lämmitys ja kylmäsäilytysmahdollisuus on.
Leiripäivät toteutetaan pienryhmätoimintana, jotta jokaisella osallistujalla on mahdollisuus saada yksilöllistä ohjausta.  Leiripäivät toteutuvat jos osallistujia on vähintään kolme. Ryhmäkoko on enintään kuusi lasta.

Voit kysyä myös omaa heppaleiripäivää, jos sinulla on tiedossa jo vähintään kolme osallistujaa.
Lasten ja nuorten leiripäivät
6h, hinta 80€/hlö (sis. alv.).

Perheleiripäivät
6h, hinta 80€/lapsi ja 30€/aikuinen (sis. alv.)

Heppatuokiot perheen pienimmille
2h, hinta 35€/lapsi ja
15€/aikuinen (sis. alv.).

Heppatuokiot

Heppatuokiossa tutustutaan Meskankulman hevosiin, sekä rapsutellaan, syötetään ja hoidetaan niitä. Pihapiirin leikkivälineet (keinut, hiekkalaatikko, liukumäki ja keppihevoset) ovat käytössä vuodenajan mukaan.

Suosittelemme heppatuokiota erityisesti perheen pienimmille (alle kouluikäisille), mutta myös isommat lapset ja erityiset ovat tervetulleita oman aikuisen kanssa!
Talutusratsastus tai kärryajelu on mahdollista ostaa heppatuokion yhteyteen, tällöin asia on sovittava käyntiä varattaessa.

Talutusratsastuksen/kärryajelun hinta on 10€/henkilö (sis. alv.). Ratsastusaika ei sisälly heppatuokion kestoon, vaan lisätään siihen.
Pienryhmässä
Kesto 2h, hinta 35€/lapsi ja 15€/aikuinen (sis. alv.)

Yksilöohjauksessa
Kesto 1h, hinta 70€/perhe (sis. alv.)

Ratsastus islanninhevosella

Ratsastus toteutetaan asiakkaan toiveet ja taitotaso (sekä vallitseva säätila) huomioiden maastossa tai kentällä. Ratsastuskäynti sisältää aina hevosen valmistelun ratsastukseen ja ratsastuksen jälkeen hevosen hoitamisen. Ohjaaja auttaa tarpeen mukaan.

Ratsastuksen yksilöohjaus sopii myös erityisille ja aloittelijoille, sillä ratsastuskokemusta ei edellytetä. Ohjaaja on koko käynnin ajan asiakkaan apuna ja tarvittaessa taluttaa hevosta. Halutessaan asiakkaalla voi olla lisäksi oma saattaja mukana.

Ratsastuksessa painorajana on 85kg.
Islanninhevosratsastus pienryhmässä
Käynti 2h, josta ratsastusta noin 1h. Hinta 70€/hlö (sis. alv)

Käynti 3h, josta ratsastusta noin 2h. Hinta 100€/hlö (sis. alv)
Ratsastuksen yksilöohjaus

Käynti 75-90 min, josta ratsastusta noin 45 min. 
Hinta 70€/kerta (sis. alv.)

Heppasynttärit

Meskankulma tarjoaa 2h synttäripakettia, joka sisältää:
- Tarjoilut
- Kärryajelun tai talutusratsastuksen
- Ohjattua ja vapaata leikkiä
- Hevosten hoitoa ja rapsuttelua
- Pienen muistamisen sankarille juhlista

Tarjoiluina on suolaista ja makeaa naposteltavaa, sekä jäätelöt/mehujäät (erityisruokavaliot huomioidaan). Mikäli toiveissasi on kakkutarjoilu, tulee kakku tuoda itse.

Synttäreitä voi juhlia sankarin lisäksi 6 vierasta ja sankarin puolelta paikalla tulisi olla 1 aikuinen juhlien ajan. Synttäreiden hinta on 220€ (sis. alv), lisävieraat 20€/hlö ja mahdollisuus enintään 6 lisävieraaseen (yhteensä 12 vierasta).

Tervetuloa juhlimaan!

Erityisryhmät

Palvelemme mielellämme myös erityistä tukea tarvitsevia asiakkaita, kuten kehitys-, liikunta- ja näkövammaisia, sekä autismikirjon ihmisiä. Asiakas voi olla lapsi, aikuinen tai ikääntynyt. Diagnoosi, ikä tai hevoskokemus ei ole edellytys osallistumiselle. Huomioimme toiminnassamme asiakkaan yksilölliset tarpeet, sekä toimintakyvyn ja räätälöimme toiminnan sen mukaisesti. 

Kysy rohkeasti omiin tarpeisiinne sopivaa pakettia!
Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram